Hur man väljer en VPN som är rätt för dig

Ett virtuellt privat nätverk är ett av de enklaste, men ändå mest effektiva sätten att öka din integritet online. En bra VPN-tjänst krypterar din identitet och online-aktiviteter, och håller dem helt privat från Internetleverantörer, regeringar och andra tredje parter, och även från sina egna ögon. Men med så många olika alternativ på marknaden, hur väljer du rätt service för dina behov? För att göra ditt beslut lättare, ta en titt på dessa tips för att hjälpa dig att välja den bästa VPN.

Bedöm dina behov

De tjänster som tillhandahålls av de flesta virtuella privata nätverk överlappar på många sätt. Vissa https://VPNS.se är dock bättre på att uppfylla vissa behov än andra. För att välja rätt tjänst för dig, fråga dig själv vad du behöver från ett virtuellt privat nätverk. Om du till exempel vill komma åt Netflix från ett annat land väljer du ett VPN som stöder en Netflix-aktiverad server. Andra användare kan kräva VPN med snabba hastigheter, stöd för flera enheter eller en mängd olika server platser. Att veta vad du behöver från ett virtuellt privat nätverk hjälper till att begränsa de val som presenteras för dig.
Bestäm kompatibla enheter

Bästa VPN Sverige (2022) | TOP 10 Bäst VPN Test | Guide + Tips

Nästa steg VPN-sökare måste ta är att forska de enheter med vilka potentiella tjänster är kompatibla. Om du vill ha ett VPN specifikt för att surfa på webben på din stationära dator, men en tjänst bara erbjuder en mobilapp, slösa inte dina pengar på den. Medan de flesta VPN erbjuder stöd för flera enheter, finns det några som är mer mångsidiga än andra.
Välj ett VPN baserat på geografisk tillgänglighet

Precis som vissa VPN inte är kompatibla med alla enheter, finns det också några som inte är kompatibla med alla regioner i världen. Om du bor i ett område med en liten befolkning, eller ett land som drabbats av censur, kan du finna att ditt utbud av VPN-val är något begränsad. Till exempel, Kinas strikta censurlagar göra de flesta VPN olagligt. En annan sak att forska innan du begår en tjänst är distributionen av deras servrar. Om du behöver ansluta till en server i en viss region men VPN inte har någon på den platsen, kommer dina behov inte att uppfyllas.
Jämför priser

Det kan vara ett tabubelagt ämne på Thanksgiving middag men detta är inte tacksägelse så låt oss tala om pengar. VPN-tjänster kör gamut när det gäller prissättning, allt från gratis till oöverkomligt dyra. Låt oss diskutera de fria alternativen först. Även om du kan välja en VPN som inte kostar dig några pengar, majoriteten av dessa tjänster är sub-par och inte mycket sannolikt att tillgodose dina behov eller skydda din integritet. Om du går vidare till betalda alternativ har du ett bredare utbud av effektiva alternativ att välja mellan. Priserna kan dock variera kraftigt. I många fall erbjuder VPN-tjänster differentierad prissättning, vilket tvingar månatliga användare att betala en högre avgift än den som betalas av användare som väljer en längre prenumerationsperiod (dvs. ett år, tre år, etc.). Bedöm din egen ekonomiska situation och behov av en VPN innan du väljer din prenumerationsperiod: många första gången användare dra nytta av att betala högre månadsavgift för ett par månader för att testa en tjänst innan man beslutar att åta sig en längre tid. Dessutom många välrenommerade organisationer erbjuder också en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti eftersom de förstår deras tjänst kanske inte uppfyller de personliga behoven hos varje användare.
Testa deras kundtjänst

En annan show av en VPN kvalitet (eller brist på sådan) kan ses genom sin kundservice. Ett virtuellt privat nätverk som har ett kundserviceteam som inte kan nås är mindre sannolikt att kontinuerligt förse dig med tillförlitlig service framöver. Men en tjänst som snabbt ansluter med dig för att lösa frågor eller frågor du har är mer trovärdig och ofta mer förtjänar ditt stöd i gengäld för deras.
Överväg användarvänlighet

Om du funderar på att begå långsiktigt till ett virtuellt privat nätverk, vill du inte att din relation med tjänsten ska fyllas med frustration, förvirring och oändliga kundservice chattar (även om de svarar snabbt). Så, innan du väljer en VPN, göra en del forskning om hur lätt det är att arbeta med sitt gränssnitt. En snabb läsning av några av dess topp recensioner bör avslöja sin värsta smärtpunkter och kan även avslöja för-och nackdelar som du inte hade övervägt förut.
Gå utan läckor, inga loggar tjänster

Som flera syften som de flesta VPN är idag, var de ursprungligen avsedda för ett enda syfte: att öka en användares Internet integritet. Med detta i åtanke, bör du välja en tjänst som garanterar inga läckor och inga loggar. “Inga läckor” innebär att deras kryptering är mycket säker och helt förhindrar nyfikna ögon från att se dina online-aktiviteter. Under tiden betyder “inga loggar” att tjänsten inte lagrar några detaljer om din aktivitet och därmed behåller din integritet helt intakt. Även om det skulle vara bra att tro att alla VPN automatiskt garantera dessa kvaliteter i sina tjänster, som helt enkelt inte är fallet, så det är mycket viktigt att du grundligt undersöka ditt val innan du bestämmer dig för det.